Kallfront och hembesök hos indianerna

Har kommit en riktig kallfront hit, usch va ruggigt det är. Inga 28- men ändå...

Igår hade jag chichén itzá utflykten, men vi hade ändrat den lite. Vi brukar alltid göra ett stopp i
en gammal kolonistad Valladolid men det har inte varit så populärt hos gästerna. De brukar alltid fylla i frågeformulär och de har skrivit att det var ett onödigt stopp.

Så nu skulle vi testa något nytt, vi skulle egentligen åka till en mayaby (ganska turistig, många som åker dit) men lokalguiden sa att han visste ett bättre ställe. så vi åkte ut i djungeln och kom hem till en familj med 13 döttrar!! Här fick vi se hur de egentligen bor. Palapashus, trähus med palmbladstak. Sover i hängmattor och lagar sina tortillabröd över öppen eld. Här hade dem agotis, hundar, minigrisar och spindelapor. Apan var den busigaste någonsin, sprang och tog tortillabröd och sprang iväg, hunden efter och grisen efter hunden. Var väldigt roligt att se. Här stod de och gjorde hängmattor som man fick köpa, och smycken. Så mina gäster köpte en hel del och älskade stoppet. Alla skrev positivt om det i frågeformuläret =)

En av tjejerna är kändis också. Har ni sett Apocalyto? Den lilla sjuka flickan som står och kollar på dem när de går förbi med fångarna, den flickan bor i den byn =) Såg henne visserligen inte men det var lite häftigt.

Idag fick vi sovmorgon, ingen hade bokat sig på delfinsimning så jag jobbar eftermiddag istället. Nu ska vi åka till Cancun, ta bilder på flygplatsen för att få något airportpass. Sedan lite shopping i Cancun...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback