Överraskande besked!

Min mamma och moster vill åka till Puerto Escondido. Blev helt paff när jag hörde det. Trodde det verkligen inte! Jag hoppas bara att jag ska ha semester som planerat. Vore underbart att åka tillbaka till mitt paradis..,

Igår kom frida hit. Så idag har det varit en lååång och skön dag på stranden, helt underbar. Riktiga vågor också så hade jag haft en bräda hade jag lätt stuckit ut... ska leta upp var jag kan hyra en... annars får jag ta det i Puerto Escondido...

Nu har jag också skickat in ansökningen till sommaren,

1.) Mallorca, Guide online
2.) Portugal, Guide online
3.) Portugal, Guide

Får svar den 8.e februari...

Nu blir det lite Cava på ballkongen med Frida som hon haft med sig från en bodega på Teneriffa och sedan en liten utgång. Imorgon är det snorklingsutflykt igen...


Var ska sommaren spenderas?

Känns okej att vara tillbaka nu.. är ju alltid konstigt efter semester att komma igång igen men det känns bra.
Igår var jag och Annika i Tulum hela dagen (en av världens vackraste stränder). När vi kom tillbaka drog vi och käka sushi på 5e avenyn, fick sällskap av en av guiderna från aventuras. Trevligt...

Idag var första jobbdagen också, massor att göra så det var kul... Fick också se att ansökningarna för sommaren finns ute! Vart ska jag?? Blir det mallorca igen eller ska man avancera till något nytt? men samtidigt älskar jag mallorca och framför allt Palma. Jag hoppas mina underbara kollegor söker tillbaka så kommer det bli den bästa sommaren!! Jag ska läsa lite och se vart jag vill...

Imorgon bär det av till Chichén Itzá igen... Ankan följer med.

Vi lagade lite "puerto escondido mat" ikväll.. MUMS:..

som sagt försöker jag övertala mamma och moster, lät inte så possitiv men jag vill verkligen!!!

Nu, läsa på lite och sen sova! (+ lite weeds....tv-serien alltså!)

Puerto Escondido

Är nu tillbaka i Playa del Carmen. Känns sådär måste jag säga. Hittat en plats jag trivs alldeles för bra på.
Har varit en underbar vecka i Puerto Escondido och jag önskar jag vore kvar. Fick på något sätt en tankeställare att ta vara på livet. Ingen stressade där, för första gången på väldigt lääänge kunde jag slappna av och låta bli att tänka på att jag har bråttom eller på allt jag måste göra. Jag hade ingen telefon med mig för det första, ingen kunde nå mig vilket var jätte skönt. Har låtit bli att ställa klockan på morgonen och sovit tills jag vaknat vilket jag heller inte har gjort på flera år tror jag. Ska alltid upp tidigt för att hinna med allt jag måste göra.

Har sedan ätit frukost i lugn och ro på stranden, solat, badat och om vi haft lust på eftermiddagen har vi tagit surflektioner av Nik. (vilket blev nästan varje dag).
Har sedan varit på stranden tills vi varit nöjda, gått hemåt, köpt något att äta på vägen och sen vilat på hostlet. Självklart blev det lite fest på kvällarna också. En helt annan stämning på festlivet här också. Folk vill lära känna varandra, inte för att de är fulla och då vågar prata med varandra utan för att de faktiskt vill lära känna nya människor och nya kulturer. Blev mycket "barhäng" tills 4-5 tiden om morgonen då vi åkt hem och sovit.

Självklart är det alltid skillnad på att vara på semester och att bo på ett ställe, men samtidigt har jag mått så bra i veckan. Varit lugn, på bra humör och till och med min hud mådde bra av det!

Jag hoppas på att åka tillbaka snart. Försöker övertala mamma och moster att vi ska åka dit när de kommer, får se hur det går. Men vore så härligt. Vill själklart surfa igen också, var lika kul som jag trodde det skulle vara.

Alla borde få uppleva sådant lugn, speciellt vi svenskar som stressar alldeles för mycket och inte riktigt hinner med att uppskatta livet.


surfbrudar!

Idag har jag och Annika haft en UNDERBAR dag. Kakade frukost pa stranden och har sedan bara legat och slappat och last bocker i solen. (annika ar numera smultronfargad i hyn)
Sedan var det dags for semesterns mal, SURFA!!!

Vi och en kille fran argentina fick lektioner av en mexare. Gick sadar i borjan, vagorna ar sjukt starka.
Efter nagra blamarken, kallsupar och mjolksyra i armarna kom vi upp ganska bra pa bradan och shit va kul det var!
Den som tror att det ar som att aka snowboard har ehelt fel (precis som jag)

Nu ska vi ga och kaka och sedan blir det lite fest med de fran hostlet har...

Livet ar ganska bra nu =)

Mexico City & Puerto Escondido

Jag visste att mexico cuity var stort  men inte saaa stort.

Vi ar nu i Puerto Escondido. Tror nog jag oh Annika har kommit till paradiset =)

Imorgon ska vi ta surfkurs =)

Kallfront och hembesök hos indianerna

Har kommit en riktig kallfront hit, usch va ruggigt det är. Inga 28- men ändå...

Igår hade jag chichén itzá utflykten, men vi hade ändrat den lite. Vi brukar alltid göra ett stopp i
en gammal kolonistad Valladolid men det har inte varit så populärt hos gästerna. De brukar alltid fylla i frågeformulär och de har skrivit att det var ett onödigt stopp.

Så nu skulle vi testa något nytt, vi skulle egentligen åka till en mayaby (ganska turistig, många som åker dit) men lokalguiden sa att han visste ett bättre ställe. så vi åkte ut i djungeln och kom hem till en familj med 13 döttrar!! Här fick vi se hur de egentligen bor. Palapashus, trähus med palmbladstak. Sover i hängmattor och lagar sina tortillabröd över öppen eld. Här hade dem agotis, hundar, minigrisar och spindelapor. Apan var den busigaste någonsin, sprang och tog tortillabröd och sprang iväg, hunden efter och grisen efter hunden. Var väldigt roligt att se. Här stod de och gjorde hängmattor som man fick köpa, och smycken. Så mina gäster köpte en hel del och älskade stoppet. Alla skrev positivt om det i frågeformuläret =)

En av tjejerna är kändis också. Har ni sett Apocalyto? Den lilla sjuka flickan som står och kollar på dem när de går förbi med fångarna, den flickan bor i den byn =) Såg henne visserligen inte men det var lite häftigt.

Idag fick vi sovmorgon, ingen hade bokat sig på delfinsimning så jag jobbar eftermiddag istället. Nu ska vi åka till Cancun, ta bilder på flygplatsen för att få något airportpass. Sedan lite shopping i Cancun...


Bra start

Känns som en bra start på 2010, är på så bra humör! =D

Hände en grej i fredags på flygplatsen. Jag står där och visar vägen åt våra gäster när Federalpolisen kommer fram till mig. (ungefär som amerikanska CIA). Han börjar fråga vad jag gör på flygplatsen mm.. Jag blir lite confused så jag skickar iväg honom till en Hotelbeds kollega (vår agent) som han får prata med...
Sen kommer han tillbaka, frågar vad jag gör där, var jag är ifrån, hur länge jag ska vara där, hur gammal jag är... osv, polisen bryr sig inte ett skvatt om vad jag gör där, han Raggar!! Hahah.

I fredagskväll gjorde jag sushi till mig, sofie och hugo. Lyckades väldigt bra förutom att wasabi är så jäkla svårt att få tag på i det här landet. Fick med mig lite från ett sushi-ställe men den smakar ingenting!! Mexarna själva älskar sushi men de har inge wasabi på, de kör med chili.

Igår fick Sofie abstinens efter tapas. Så vi gick till en spansk tapas bar med hugo och mia. Inte den bästa tapasen men helt okej. Det roliga var bara att se en mexare äta tapas. Han plockar fram ett tortilla-bröd, lägger i lite tapas där i och sedan på med habanero (galet stark chili-sås). Ett nytt sätt att äta tapas. :)

Nu ska jag åka till Cancun, har service på hotellen där...

Ciao!!

Bienvenido 2010!

Så var ännu ett år avklarat... med nöje.

Nyårsafton blev lyckad. Vi träffades hemma hos våra konkurenter för lite förfest innan vi drog oss till gata 12. Och jag kan nog ärligt säga att hela Playa del Carmen (300 000 invånare) + några Cancunbor var där. Jäklar vad folk. Ta sig ner till Blue Parrot på stranden tog sitt lilla tag. Jag har filmat som jag måste visa sen...

Första gången någonsin betalade vi inträde till Blue Parrot, (400 pesos=300:- , då var det också 2 drinkar inkluderat men dem gav jag till Pauliina) men det var värt det! Riktigt bra musik och väldigt roligt. Vid 5 klarade mina fötter inte mer så då gick jag hem... Bästa nyåret på länge, när jag gick hem var det också massa folk ute på gatan och alla var så glada och sa gott nytt år till varandra.

Blev också ganska lugnt med drinkarna igår så vaknade upp pigg och glad. Har blivit några timmar vid poolen nu och ska snart skicka hem lite gäster, dock inga ankommande.

Så jag hoppas på ett bra år, välkommen 2010!