Chichén Itzá

Idag var det tillbaka till Mayaindianernas tid. Besökte den gamla mayastaden Chichén Itzá. Jag säger bara WOW! Den som åker till Mexiko får inte missa detta. Här har mayaindianerna runt 600 år eKr byggt upp något helt fantastiskt. El Castillo, deras pyramid är byggd med 91 trappsteg på vardera sida, 4 sidor vilket blir 364 och tornet på toppen blir 365. Årets alla dagar. Här har de också räknat ut att varje år 21 september och 21 mars träffar solen byggnaden precis så det ser ut som om en orm faller ner från himlen ner för pyramiden och till botten där ormhuvudena står. Dessutom akustiken är helt häpnadsväckande. Klappar du händerna framför el Castillo så blir ekot att låta som en örn. Det här är omöjligt att förklara utan måste upplevas! Om två veckor ska jag guida här, får se hur det går men jag ser verkligen fram mot det.

Vi åkte sedan till Valladolid som är en typisk mexikansk stad utan turismen. Fina byggnader och vacker kyrka, hade dock inte så mycket tid att göra några större upptäckter.

Nu blir det nog ganska lugnt, en dusch och en film. Tror det blir Apocalypto, spelar tillbaka på mayatiden och är väldigt intressant. De pratar faktiskt maya genom hela filmen. Att rekomendera!

Nu är förresten solen tillbaka också! Riktigt härligt!
Här är muren där de satte upp avhuggna huvuden på pinnar, why? Skrämma iväg erövrare eller var det en är att få sitt huvud placerat där? Ingen vet säkert.
Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback